onsdag 13. mai 2009

Veien frem til en ferdig bunadveske innebærer endel håndsøm. Vesken fòres med baskerlin, akkurat som i vesten. Dette gir veska litt mer fasong og hold. Til slutt monteres veskelåsen på toppen. Forhåpentligvis har veska fått rett størrelse slik at veske og lås "smelter" perfekt sammen, og jammen var jeg ikke heldig denne gangen også.

Her er bunaden klar til henting. Skjorta er vaska, og trenger kun å strykes før bruk. Konfirmanten kommer og henter alt sammen i ettermiddag

(Nå er det bare å stå på for å bli ferdig med den andre konfirmant-bunaden til helga. Den skal også prøves i ettermiddag, og så langt ser det bra ut)

5 kommentarer:

flisa sa...

Hei. Blir veldig imponert over det arbeidet du har gjort! Sånn bunadsying er virkelig flott håndtverk. Du er utrolig flink. Gratulerer med fullført oppdrag!

Lovise sa...

Heia.

Nydelige bilder av nydelig arbeid. Jeg har nordlandsbunad selv, og er kjempestolt av den. Min er grønn og jeg gleder meg til den skal på i barnedåp i sommer.

Flink er du som holder på med sånt arbeid.

Marita sa...

Den blå Nordlandbunaden er så vakker! og du er jammen meg flink å sy den også.

Lise sa...

Heldig? Du er DYKTIG min venn! Jeg blir mer og mer overbevist om at bunadssøm ALDRI kommer til å bli en av mine greier. Man kjenner da sin begrensning! Heldig er denne konfirmanten som får et sånt praktstykke!

Lovise sa...

Heia. Takk for besøk.
Du spør etter hvor jeg fant sykepleierstoffet, men det er så lenge siden at det har jeg glemt. Det ble bestilt fra usa i alle fall, det husker jeg. Men dessverre ikke mer.....
Du får prøve å finne andre som har brukt det, kanskje?
Artig stoff,- jeg har brukt det en del på vesker og poser jeg har gitt bort til kollegaer.

Ha en fin fredagskveld.