fredag 16. oktober 2009

Mitt hjerte hopper...

...av glede!

Jeg har gjort unna angiografi, og den viste glatte fine blodårer. Legen gikk inn med et kateter i ei blodåre på håndleddet, og jeg skal ikke lyve: Det var ikke noe behagelig. Men den lille tåren som kom var like mye av glede og lettelse over at hjertet mitt er helt frisk.

Det var en underlig følelse å ligge der på benken og kunne følge med blodårene på røntgen-skjermen, se kontrastvæsken spre seg utover åre-nettverket, og hjertet som slo regelmessig. For en mulighet dette er for oss til å få en god utredning før eventuell videre behandling.

Denne tiden har satt meg på nye tanker. Så langt har jeg som adoptert ikke hatt behov for å grave i min fortid. Sosiale forhold i mitt fødeland er helt annerledes enn her i Norge, og gjennom oppveksten har jeg lært meg å sette pris på våre goder i dette landet. Å være enslig mor er nesten et ufattelig begrep i Østen og dermed lite akseptert. Adopsjon er derfor en løsning for unge jenter som blir gravide.
Men denne situasjonen har fått meg til å undres på hva slags gener jeg har fått med meg...Og ikke minst hva jeg har ført videre til mine barn.
Men nå er det bare glede...


Min oppvekst har vært fredelig, jeg føler meg svært heldig som kan omkranse meg med mennesker som betyr svært mye for meg. Dette igjen gjør at jeg får lyst til å engasjere meg i mine omgivelser.

Symptomene mine er der men de bekymrer ikke lengre, så nå begynner jeg på nytt igjen med ny time hos fastlegen mens min mann og mine flotte jenter står og heier på meg. Til uka begynner jeg å jobbe igjen, og hverdagen med turnus og tillitsverv skal tilpasses timeplanen.


Men jeg har vært flittig, for nå er dåpskjolen snart ferdig. Som tidligere nevnt har gutten vokst seg stor og sunn, så noen justeringer har vært nødvendig.
Men det nærmer seg...

Så ryddig som jeg er har jeg selvfølgelig ikke bare ett prosjekt på gang, og som alltid synes jeg at tiden går for fort.
Spørsmålet er om jeg blir ferdig med alt i tide...

Ønsker små og store en riktig god helg!

4 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Så positiv du er! Nydelig dåpskjole du strikker. Lykke til med ALT!

Hanne Line sa...

Så herlig du skriver!!
Og ikke minst er det jo vidunderlig deilig at angiografien viste at alt var fint!

...og du, bare så du vet det, så er det fler enn mann og barn som står og heier på deg altså! ;-)

Ble jo så hoppende glad av å lese dette innlegget ditt. :-)
Riktig god helg til deg også!
*nattevaktshelgeklem fra meg*

flisa sa...

Er kjempeglad for at det gikk så fint på den angio-en!! Melder meg på i heia-gjengen. Kjenner jeg deg rett, blir du ferdig med både dåpskjole ( den blir jo bare helt nydelig!!), og alt det andre. Håper du ikke stresser for mye, da. Ha ei fin-fin helg!
Klæm!

Lise sa...

Heia vennen! Så flott innlegg! Jeg er også hoppende glad for at alt gikk bra med deg, og som Hanne sier er vi mange flere som heier på deg!
Kjenner jeg deg rett blir både dåpskjolen og alle andre prosjekt ferdig i tide, for du er et arbeidsjern! MEN la nå dette som har skjedd være en liten påminnelse om at tempoet kanskje bør settes ned litt, og at det å kunne kose seg og bare gjøre ikkeno av og til er veldig viktig. Du trenger ikke være på topp i alt du gjør, og du trenger ikke gjøre alt. Sant?
Stor klæm!