Litt om meg

Hei og velkommen til mitt lille hjørne.
Jeg heter Solfrid, men opp igjennom har jeg ofte blitt Sunshine. Både fordi navnet mitt er håpløst å si på andre språk, men også fordi jeg stort sett er i godt humør og ler mye. Ja til tider på litt håpløse tidspunkt (jmf kinobesøk!)

Jeg er født i Sør-Korea, men er vokst opp på Sørlandet og har hatt et godt liv der. Nå bor jeg nordpå med min lille familie og synes stort sett at livet er bra.

Jeg elsker håndarbeid, og har faktisk svennebrev i kjole- og draktsøm. Med tiden har jeg funnet en stor interesse i bunadssøm, både broderi og montering. Sånt ryktes fort, så jeg har til enhver tid inne bestillinger.

Men det er jo gøy å gjøre andre ting også, og lappeteknikk er noe jeg gjerne skulle lært mer om. Jeg liker også godt å hekle og strikke. Min farmor lærte meg å hekle da jeg var i 7-års alderen, og jeg husker ennå det gule nøstet som sakte ble til små border og brikker.
Strikking ble det ikke no' sving på før jeg kom i 20-års alderen. Jeg vokste opp med en mor som var rene strikkemaskinen. Men hun hadde flere trådfarger over venstre finger. Det fikk ikke jeg til og hadde egentlig slått meg til ro med at det ikke var meningen at jeg skulle gjøre det. Så fikk jeg en venninne som lærte meg å "kaste" med mønstertråden fra høyre hand (for de som forstår det), og en helt ny verden åpnet seg for meg. Dette skjedde i 1994 og OL på Lillehammer var den store snakkisen. Raskt produserte jeg da OL-genser til både min kjære og meg selv, og endatil skisokker og damehatten. Siden har jeg alltid hatt ett strikketøy i nærheten, og på stadig jakt etter noe nytt og spennende.

Det siste som har vekket min interesse er stitching, men det er ennå mest på snuse-nivået. Skulle gjerne hatt mye mer tid til å jobbe med alle hobbyene mine.

Akkurat nå har livet mitt tatt en liten ny vending. Jeg har begynt på videreutdanning i operasjonssykepleie og må naturlig nok lese endel pensum og ergo mindre håndarbeid. Blogging kan det også bli litt mindre av i perioder. Men jeg kommer sterkere tilbake ;-)

Koselig at du ville stikke innom her, og jeg blir veldig glad for en liten hilsning.

Med vennlig hilsen Sunshine ¤