søndag 4. april 2010

Påskeferie og franske knuter...

Som innbygger i den nordlige landsdel er jeg særdeles godt fornøyd med årets påskeferie og påskevær. Og vi bruker enhver anledning til å skryte av de superbe forholdene. På skiturer forsikrer vi oss om at de sørpå ser hvor flott vi har det når vi sender ferske MMS'er av oss der vi sitter i sola med pølsa nygrillet over bålet, og rykende varm kaffe på termosen (det er dog lite påskebilder å presentere her, da kameraet ikke ble med på tur)

Vel inne om kvelden, koser vi oss med god mat, drikke, spill og håndarbeid.
Ja, en med bunad som hobby hviler aldri...
Like sikkert som at sola snur og lysere tider kommer, er det at bunadsarbeidet øker på. Langvarig bloggpause skyldes hektisk brodering og montering. I år er det mer enn èn bunad som skal gjøres klar...og jeg som egentlig ikke hadde tenkt å ta imot noen pga egen konfirmasjon i familien!!!

Jeg bør antakeligvis bli mye flinkere til å sortere ut meg selvog si nei! Har jo så sinnsykt lyst til å gjøre masse andre ting.Vel, her er min datters bunad snart klar for montering. Dette er nest siste farge, og på bildet er det franske knuter som broderes inni blomstene. Det skal være 7 stk i hver blomst. Litt artig med franske knuter i en nordlansbunad.

Min kjæres familie har hatt tradisjon for å velge grønn bunad, og konfirmanten syntes det var en fin farge til henne også. Hun har "arvet" mine farger og kler de fleste fargene, men det er jo artig når hun velger å følge tradisjonen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk, jeg skulle ønske at jeg fikk til noe sånt. Har alltid drømt om bunad...

flisa sa...

Ja, tenk en sånn fantastisk påske vi har hatt! Sol, og til og med litt varme. Hærlig!
Den bunaden blir kjempefin. Som alltid gjør du et helt nyyydelig arbeid! Ha en fin 2.påskedag!
Klæm!

Hanne Line sa...

Har sagt det før, og sier det gjerne igjen! DU E IMPONERANDES FLINK!! Skjønner ikke hvordan du finner tid til alt... (mistenker at du har fler timer i døgnet enn alle oss andre...*knis* )

...får jo litt lyst å hive meg i gang med bunadbrodering når jeg ser hvor flott det blir!

Judith sa...

Takk for hilsen i bloggen min.

Når jeg lager lenke til bilder på bloggen min, velger jeg http-adressen til f.eks. etiketten selbuvotter, kopierer den og relaterer til bildet. Ser du har lagt inn lenker på noen bilder allerede, jeg gjør det på samme måten som om jeg legger til en bloggadresse. Lykke til!

Lise sa...

Åh! For en herrrlig påske vi har hatt! Det er nesten en nedtur at sola er borte i dag, for vi har vært så godt vant. Jeg har ikke gjort NOE inne, bare vært ute i goværet, sendt MMSer sørover så det har grenset til mobbing. Men åh, vi har fortjent det!

Bunaden til T. blir nydelig! Fatter ikke at du får det til!
Begynner å grue meg litt for konfirmasjonen, mest fordi alle andre stresser meg. Jeg tror ellers jeg må være den mest avslappede konf-mamma som finnes. Det ordner seg nok, og hva i pokker skal jeg stresse for?