søndag 30. mai 2010

Neste prosjekt


Når den store bunads-bølgen har lagt seg får jeg en mulighet til å lage andre ting. Marius mønsteret er en gammel klassiker som fremdeles kommer frem, og nå i nye varianter. Jeg har begynt på den hele dressen, som er bestilt av en kollega som skal bli tante. Det er virkelig gøy å strikke sånne små plagg for de blir man jo så fort ferdig med. Babyen er ventet på slutten av året og blir nok en riktig hjerteknuser i dette antrekket.Jeg husker godt min egen Marius-genser. Den var hvit med blått mønster, og jeg var veldig stolt av den. Da som nå var det ikke alle som kunne strikke. Min mamma var den rene strikkemaskinen, hadde en følelse av at man bare la garnet i hendene hennes og så "datt" plagget ut kort tid etter.
Målet er i allefall å få levert før jeg tar ferie...

5 kommentarer:

Grethe sa...

Så herlig....denne blir sikkert fin. Jeg har en gutt på 18 år som ønsket seg Marius genser, så jeg har akkuratt strikket en i litt større størrelse enn du skal strikke. Lykke til :0)

flisa sa...

De genserne er like fine som for...ja, ca noen og 30 år siden da jeg var lita. Helt tidløs. Kommer til å bli en flott gave.
Ha en fin kveld!

Lise sa...

Tenker det er godt å ha noe annet enn bunad i hendene, ja! Flott sett!

Lise sa...

Sokkene er Arribasokker med vanlig hullmønster, strikket fra tåen og opp. Veldig kjekk oppskrift som du finner her;
http://www.spinnstrikk.no/#post55
Pdf-fil nederst på siden.

Gurimalla sa...

Den mariusdressen er så nusselig!